Sosiale medier:

Nå har Apple «fikset» batteriproblemene

Nå har Apple «fikset» batteriproblemene

Flere har slitt med at iPhone slår seg av, selv om det er godt med strøm på telefonen. Nå sier Apple at problemet er redusert.

I en sak publisert på teknologinettstedet TechCrunch har Apple omsider kommentert batteriproblemene.

– 80 prosent nedgang

Selskapet bekrefter at de med iOS 10.2.1 gjorde noen grep for å redusere hendelser hvor iPhone skrur seg av uventet.

– iOS 10.2.1 har allerede blitt installert på over 50 prosent av aktive iOS-enheter. De diagnostiske dataene vi har fått fra dem som har oppgradert, viser at den lave prosentandelen brukere som har hatt dette problemet nå opplever en reduksjon i antallet slike hendelser på mer enn 80 prosent for iPhone 6S og over 70 prosent for iPhone 6-enheter, uttaler Apple.

I samme oppdatering la Apple inn en endring som gjør at telefonen kan restarte uten at den må kobles til en strømkilde, i de tilfellene hvor brukere fortsatt opplever at telefonen skrur seg av uventet.

– Det er viktig å påpeke at det at telefonen slår seg av uventet ikke er et sikkerhetsproblem. Vi forstår imidlertid at det er upraktisk og ønsket derfor å fikse problemet så raskt som mulig, kommenterer Apple til TechCrunch.

Sier ikke hva de har gjort

Selv om Apple nå tar bladet fra munnen og kommenterer batteriproblemene og resultatet av de endringene de har gjort, sier de lite om hva de faktisk har gjort.

Flere lesere, både på Dinside og andre steder, sier de har lagt merke til at det etter siste oppdatering skjedde noen forandringer med lysstyrken på skjermen.

Apple skal visstnok ha lagt inn automatisk dimming av skjermen når batteriet går under 75 og 50 prosent.

TechCrunch tror også Apple kan ha lagt inn andre strømstyringstiltak for å sørge for at telefonens strømbruk ikke gjør plutselige svingninger. Det er nemlig dette som skal forårsake at telefonen slår seg av uventet.

PS. Apples forbedringer ble lagt inn i iOS 10.2.1. Har du ikke oppdatert må du altså gjøre det for å dra nytte av forbedringene. Denne oppdateringen fikser også noen viktige sikkerhetshull.

Kilde:
dinside.no

11.03.2017 10:06
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn